Blås liv i dagen

blogg

God morgon!

Häromdagen skrev jag ett inlägg om att jag lyssnat på en föreläsning med serieentreprenören Susanne Liljenberg som bland annat startade inredningskedjan GRANIT. Jag berättade om Susannes mormor som peppade sitt barnbarn med orden ”Du är en bra tjej och du duger, precis som du är.”

Jag gillar den tanken väldigt mycket och har alltid själv varit förtjust i att läsa peppande budskap.  Sådana kallas för affirmationer.

På Susannes föreläsning uppmanade hon oss åhörare att varje dag i ett år säga till oss själva att vi är bra och duger och jag tar henne på orden och kommer därför att dela med mig av ett och samma budskap varje dag under 365 dagar för att hjälpa både mig själv, mina egna barn och dig som följer mig på traven.

Det kanske kan upplevas som tjatigt med en och samma affirmation, men se det som en påminnelse. Du kan välja att säga precis vad du vill till själv eller någon du håller av, så länge påståendet är positivt och bekräftande eller bejakande. Jag lovar att skriva mer om affirmationer inom kort. Det är ett intressant fenomen som jag gärna vill sprida kunskap om i världen.

Jag kallar min ”kampanj” för #blåslividagen eftersom det är precis så jag vill att mitt budskap ska uppfattas: vi kan bestämma oss för och välja hur vi vill börja vår dag, vårt liv, varje dag. Även om livet sedan lever sig med berg- och dalgångar, fram- och motgångar, bakslag och möjligheter så kan vi varje morgon börja om och ge oss en bra start på dagen. Och jag vill ju tro att om vi säger till oss själva och våra familjer att vi är bra och duger så måste det spridas mer kärlek och godhet i världen. Så länge vi är ärliga och närvarande i nuet.

Ha en fin dag och kom ihåg att du är bra och duger, precis som du är.

Med värme,
Lisa

One thought on “Blås liv i dagen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *