För mer empati och fler goda relationer i världen

Hallå du som är vuxen
och möter barn och unga i deras vardag!

Nu är det viktigt att vi väljer att prata om kärlek, om vänskap och det som är betydelsefullt i livet. Jag tror att vi som finns runt omkring framtidens världsmedborgare, våra ungar och ungdomar, medvetet måste välja bort rädslan som så lätt kan ta över när hemskheter drabbar i världen. Vi behöver helt enkelt hjälpas åt med att välja hur vi bemöter, bekräftar och hur vi förmedlar våra egna känslor, tankar och ord när det som många av oss fruktat har hänt. Stockholm och Sverige har nåtts av den skrämmande terrorn. Låt oss därför enas kring att sprida mer empati och medkänsla för varandra och framför allt gentemot ich kring.barn och unga..

Jag lider ofantligt med dem som drabbats och beundrar de hjältar som finns på plats för att skydda, vårda och utreda i kaoset som råder. Och jag tänker att mitt bästa bidrag till världen är att jag tar klivet ut och börjar prata om det jag brinner för och jobbar med dagligen: barn och ungas goda relationer. Jag ser inte att det finns någon annan väg än att vi väljer medmänsklighet, empati och kärlek för en bättre värld att växa upp i.

Framtiden börjar med dig och mig, med oss, vi som är viktiga vuxna. Därför är vi var och en så enormt berydelsefulla i den tid som råder. Och jag hoppas innerligt att vi gemensamt ska enas och bringa framtidshopp, sprida trygghet och värme. Att vi ska välja att så frön med vårt sätt att vara och bemöta varandra och inte minst de barn och unga vi möter. Vårt sätt att se på och spegla andra människor ger näring åt självkänsla, självkännedom, empatisk och kommunikativ förmåga och möjligheten att möta framtidens problem och konflikter. Viktiga grejer som vi behöver påminna om och lära oss mer om.

Den 7 april 2017 går till historien som en sorgsam oförglömlig dag, Sverige är inte längre sig likt. Men det blir också dagen då jag tar till orda. Med min blogg och andra framtida kanaler börjar jag idag att sprida läran om empati för barn och ungas goda relationer. Jag brinner och har alltid brunnit för dessa och jag vill aldrig att min glöd ska slockna. Det här är mitt bidrag, men ag klarar det inte ensam, jag behöver att vi hjälps åt och gör det tillsammans.

Därför bjuder jag nu in dig som läser detta att följa, lära och sprida mitt ord och kompetens om empati och goda relationer. Du hittar mig på www.lisacarpevi.se och sociala medier där jag från och med idag idag lovar att sprida kunskap och tips till pedagoger, föräldrar och andra som har barn och familjer omkring sig. För jag, jag ska kämpa för barns och ungas bästa och vår framtid så länge jag lever.

Med kärlek, värme och en lisa för livet
Lisa Carpevi
Empatipedagog® och författare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *