Lisa i fönstret beskurenHej!

Du har hittat till Lisa Carpevi som brinner för barn och ungas välmående och deras förmåga att skapa goda relationer. Jag är empatipedagog® och författare och snickrar just nu på byggandet av utbildningsföretaget och förlaget Empatibolaget AB. Min blogg lisacarpevi.se flyttar så småningom in på Empatibolagets hemsida. Följ mig gärna på sociala medier så håller jag dig uppdaterad om vad som är på gång.

Jag har alltid haft en stark vilja och vision att göra skillnad för barns bästa och älskar att se när människor växer till sin fulla potential. Jag njuter i kubik när jag får höra föräldrar och pedagoger berätta hur ett medvetet empatiskt förhållningssätt utifrån känslor och behov gör att kommunikation förbättras, konflikter uteblir, samarbeten utvecklas och relationer fördjupas. Allt det där som emotionell kompetens och empati handlar om för mig.

Jag värnar om att varje unge ska få uppleva:

  • en trygg uppväxtmiljö
  • vetskapen om sitt värde
  • ett bemötande med ömsesidig respekt
  • möjligheten att förstå, bemöta och hantera sina och andras känslor
  • känslan av att kunna hantera kritik, problem och skilda åsikter
  • förmågan att bygga goda och hållbara relationer.

I första hand sprider jag läran om empati till vuxna som möter barn och unga genom:
handledning, föreläsningar och utbildning på förskolor, skolor och fritidshem
förebyggande föräldrastöd och coachning i familjeledarskap

Emellanåt träffar jag även barn och unga i samtal om sådant som är viktigt men ibland kan vara svårt att sätta ord på: känslor, behov och samspelet mellan sig själv och andra människor.

Och så klart möter jag även andra som träffar barn och deras familjer på något sätt, men också dem som är nyfikna på att lära mer om emotionell kompetens i allmänhet.

Dessutom har jag äran att bedriva ett fantastiskt spännande projekt på Linnés förskola i Sollentuna. Där möter jag barn mellan 2 och 6 år i grupp som känslotant. Jag lär dem och deras pedagoger att alla känslor är okej, bara man har koll på vad man ska göra med dem. Men också hur de kan känna igen sina och kompisarnas känslor och vad de ska göra med allt det hullriga och bullriga som händer inom oss alla. Känslotanten® kommer så småningom dyka upp i barnboksformat och pedagoghandledning för att nå ut till fler som är nyfikna på barns känslor och behov. Det ser jag fram emot. Håll utkik på bloggen och sociala medier!

Min kompetens kommer bland annat från den senaste neuroledarskaps- och föräldrastödsforskningen samt anknytningspsykologin, EQ och Nonviolent Communication (även kallad Giraffspråket). Dessutom är jag utbildad lärare för grundskolans årskurs 1-7, i coachning, kommunikations- och beteendevetenskap och barnpsykologi. Vidare är jag fördjupad inom upptäckandet och bemötandet av behövande barn från familjer med någon form av dysfunktion. Läs gärna mer om det genom att klicka här.

Kontakta mig gärna och/eller prenumerera på mitt nyhetsbrev för att få mina tankar och tips rakt in i mailboxen. Till dig som är nyfiken på att veta mer om mig, det jag brinner för och min bakgrund eller vill ta del av några sagda ord om mig har jag länkat information.

Du som blir nyfiken och inspirerad får gärna komma tillbaka snart igen!

Med värme och kärlek,
Lisa